Очакват се 12 000 зрители на финала за Купата на България

Мачът на 24 май ще е по-рано заради финала на Лига Европа

Изпълнителният директор на „Футбол Про Медия“ Атанас Караиванов внесе повече яснота около финала за Купата на България между Лудогорец и Ботев на 24 май. Шефът обясни, че има договорка между клубовете за разпределението на местата на Националния стадион, като уточни, че началният час на срещата ще бъде около 18.30-18.45 часа заради финала на Лига Европа, който е в същия ден от 21.45 часа.

Караиванов коментира и какви са цените на билетите, както и къде могат да бъдат намерени. Ръководителят изрази и надеждите си на стадиона да има повече фенове, сравнено с последното дерби между Левски и ЦСКА.

„Това бе първата работна среща на клубовете и Лигата, и представители на Националния стадион „Васил Левски“, където ще се играе срещата на 24 май. Постигнаха се договорки за разпределение на стадиона. Той слава Богу е голям и едва ли ще има затруднения. Ботев избра да настани феновете си Сектор Б, така че той ще бъде за агитката и привържениците на „жълто-черните“. Но, разбира се, и в Сектор В ще има места и за ботевисти и за неутрални феновете. Феновете на Лудогорец ще бъдат настанени в лъвчетата до сектор Г. В А сектор ще има блокове и за двата отбора. 9,10 и 11 за Лудогорец и 8,14 и 15 блок са за Ботев. Общо взето това е разпределено. Поканихме децата от школите на двата състава да посетят безплатно двубоя“, коментира Караиванов.

„Цените ще са като миналата година 10 лева за секторите Б и Г, за В сектор – 15 лева и 20 лева за А сектор. Миналата година имаше дискусии, но се видя, че имаше зрители. Цените на билетите мисля, че са нормални. Това е решението. Прие се нормално и от двата отбора. Началния час ще го уточним с телевизията. Финалът на ЛЕ е от 21.45 часа. Това значи, че финалът на Купата на България трябва да завърши поне 30 минути по-рано. И от 18.30 или от 18.45 часа ще е финалът. Трябва да съобразим с финала на Лига Европа. От 10 май вероятно ще пуснем билетите в системата на Eventim. Утре ще подпишем договора с тях. Хората ще могат да купуват спокойно в цялата страна. Ще наблегнем на продажбата в Пловдив и Разград. Има интерес, да видим за феновете на Ботев пътуването ще е лесно по магистралата. Решението къде да се играе финала се взе лятото. Записано е, че ще се играе на Националния. Помните, преди умувахме след като станеха ясни финалистите“, продължи Караиванов.

„Може би 12-13 хиляди зрители са реалните очаквания. Ще се радвам ако минем посещаемостта на последното дерби между Левски и ЦСКА“, завърши Караиванов.