Дъжд и гръмотевични бури ни очакват на празника

Общество

06-05-2017, 06:00

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Очаква се засилен трафик днес

След временно прекъсване в сутрешните часове, валежите в западните райони от страната ще продължат

След обяд и вечерта над Западна и Централна България ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност, ще има гръмотевични бури. На места валежите ще са интензивни и значителни по количество, възможни са и градушки. Ще духа слаб югоизточен вятър, който привечер и през нощта срещу събота постепенно ще се ориентира от северозапад.

Максималните температури ще са предимно между 19° и 24°.

И над планините се ще развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни, на места интензивни, валежи, придружени с гръмотевици. Ще духа умерен югозападен вятър, който привечер ще се ориентира от запад и ще се усили. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 17°, на 2000 метра – около 8°.
 През нощта от запад на изток ще преминава студен атмосферен фронт. На много места ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност. Ще има интензивни краткотрайни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици и временно усилване на вятъра. На места в Западна и Централна България, а в сутрешните часове на места и в Източна, валежите ще са значителни по количество. Ще има и градушки. В западната половина от страната вятърът ще се ориентира от северозапад и ще е умерен, а в останалата част ще е слаб предимно от изток. Минималните температури ще са между 8° и 13°, за София – около 9°.