Лукин и Костадинов сигурно напускат Левски

На Де Нойер му дават време за размисъл

Левски ще доиграе сезона без трима от основните си футболисти, твърди "Меридиан Мач". Става дума за защитника Сърджан Лукин, халфа и национал Георги Костадинов Костадинов и холандеца Джереми де Ноойер. Тримата са с изтичащи договори и на този етап отказват да ги подновят, въпреки солидното желанието на ръководството. Това трио беше сред титулярите в дербито с ЦСКА, завършило с катастрофална загуба с 0:3. От "Герена" разкриха, че това най-вероятно ще бъде последният мач на Лукин, Костадинов и Де Ноойер, които срещу Черно море ще бъдат забити на пейката. Единствено последният има шанс да получи амнистия. Де Ноойер има има срок до края на настоящата седмица да даде окончателен отговор за новия договор. Шансът той да каже "Да" е минимален, но все пак го има. Ако Де Ноойер преподпише, ще остане сред титулярите.

На този етап Луки и Костадинов са без никакви шансове да се завърнат в основния състав след като категорично са отказали направените им предложения за нов договор. Шефовете няма да им правят нови оферти. Спортно-техническото ръководство на Левски в лицето на Даниел Боримиров и Николай Митов са наясно, че решението да зачеркнат Костадинов, Лукин и Де Ноойер ще ги затрудни много, защото на "Герена" няма голям избор от футболисти. Двамата обаче са на мнение, че предпочитат да залагат на футболисти, които мислят за Левски и за изявите си със синята фланелка, а не само за трансфер.

Към днешна дата на "Герена" има още двама футболисти с изтичащи контракти. Това са Антонио Аниете, чийто договор също е до лятото, и Божидар Краев, който има контракт до края на календарната година. "Сините" шефове още не са предлагали на испанеца да остане и през следващия сезон и не се очаква това да стане. Аниете обаче няма да изпада от състава, защото той иска да остане на "Герена" за разлика от зачеркнатото трио. Божидар Краев е получил предложение за нов контракт, но все още не го е подписал. Младокът ще има срок за това да края на сезона, а ако не преподпише дотогава, "сините" ще се опитат да го продадат по време на паузата.