Цветанов: ЕК подготвя наказателна процедура срещу България

Политика

05-05-2017, 10:41

Снимка:

bnt.bg/кадър

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Меркел поздрави Борисов за третия му мандат като премиер

Заради разпускането на Парламента той остана за новото Народно събрание и процедурата трябва да бъде задействана от начало

Европейската комисия подготвя наказателна процедура срещу България заради Закона за концесиите. Това каза председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов в БНТ. Законът беше приет от 43-тото Народно събрание, но президентът Румен Радев му наложи вето. Заради разпускането на Парламента той остана за новото Народно събрание и процедурата трябва да бъде задействана от начало.

"Да споделя с Вас една много тревожна информация, че ЕК на базата на това наложено вето и неприемането на този закон за концесиите се стартира наказателна процедура и единствения шанс да я избегнем е по-бързото внасяне на законопроекта в българския парламент. Това ще бъде инициатива и на всички останали парламентарни групи, защото не искаме България да бъде обвързана с едно решение на президента за въвеждането на една наказателна процедура. Тук искам да подчертая, че президентът отчита това като едно сериозно предизвикателство и както той, така и изпълнителната власт ще направим всичко възможно да избегнем тази наказателна процедура, която се подготвя в момента в ЕК".