Ограничават движението на камионите по най-натоваренитe пътища

Общество

05-05-2017, 06:00

Снимка:

АПИ

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

АПИ: Възстановено е движението в тунел "Витиня" на АМ "Хемус"

През последния работен ден преди Гергьовден се очаква засилен трафик

През последния работен ден преди Гергьовден, от 16.00 ч. до 20.00 ч. ще бъде ограничено движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоварените пътища, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура".

Целта е повишаване на безопасността при пътуване и увеличаване на пропускателната способност на инфраструктурата. Необходимо е шофьорите да карат внимателно и със скорост, съобразена с пътните условия, да спазват въведените ограничения, сигнализация и указанията на "Пътна полиция", която следи и предприема необходимите действия за организацията на движението.

АПИ апелира шофьорите да спазват правилата за движение и да не използват аварийните ленти по автомагистралните участъци за по-бързо придвижване.
Тежкотоварните камиони ще бъдат спрени и в последния почивен ден - 8 май от 14.00 ч. до 20.00 ч. Забраната не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари /ADR/.

За улеснение на трафика през Владая и повишаване на пътната безопасност на 5 май от 12.00 ч. до 20.00 ч., и на 6 май от 8.00 ч. до 14.00 ч. ще има две ленти за излизащите от София по път Е-79. На 8 май от 10.00 ч. до 20.00 ч. в същия участък ще има две ленти за влизащите в София.

Поради продължаващите ремонтни дейности на тръбата за Варна на тунелите "Витиня" и "Ечемишка" на АМ "Хемус" преминаването през съоръженията ще се осъществява двупосочно в тръбата за София. Необходимо е шофьорите да предвидят повече време за пътуване, поради по-бавното предвижване при извършването на строителни работи и временната организация на движение, отбелязват от АПИ.