Министър Цачева: Ще работим с по-висока скорост за реформата в съдебната система

Баланс и диалог са двете ключови думи за предстоящата ми работа в Министерството на правосъдието и с ВСС, каза тя

"Баланс и диалог са двете ключови думи за предстоящата ми работа в Министерството на правосъдието и с Висшия съдебен съвет.“ Това заяви днес министърът на правосъдието Цецка Цачева след  официалната церемония в Министерство на правосъдието по приемане на поста от Мария Павлова.

Министър Цачева подчерта, че ще работи на по-висока скорост за реформата в съдебната система, която се очаква от всички български граждани, от бизнеса, и от чуждестранните и български инвеститори.

В мандата на 43-тото Народно събрание успяхме да постигнем конституционната промяна, но има още какво да продължим и в този мандат на правителството на министър-председателя Бойко Борисов, допълни правосъдният министър.

"Безспорен акцент в работата ни ще бъде антикорупционното законодателство, намаляване на административната тежест спрямо бизнеса, промени в Наказателно-процесуалния кодекс и нов Наказателен кодекс“, категорична бе министър Цачева.

Тя  заяви още, че ще работи за това тонът на противопоставяне във Висшия съдебен съвет да се замени с тон на диалог, защото това е в интерес на обществото и държавността.

"Пожелавам много успехи на новия министър на правосъдието и необратимост на реформите“, каза от своя страна Мария Павлова.