Захариева: България има силен глас в Европейския съюз

В програмата на това правителство основните приоритети са тези, които редица министри са следвали

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева, сподели, че е приела Министерството на външните работи от Ради Найденов, с когото се познават от години.

"Радвам се, че поемам поста точно от Ради. Винаги сме били съмишленици. Около 4 години като началник на Кабинета на президента дейността ми беше свързана с външната политика и се оказа, че познавам повече от половината хора тук. Без екип човек е нищо, разчитам на уменията и опита на хората в министерството. За мен е важно и тяхното желание България да бъде добре представена в международната политика", сподели Захариева в социалната мрежа Фейсбук.

Тя информира, че в програмата на това правителство основните приоритети са тези, които редица министри са следвали. "Времената са трудни. По време на председателството ще се водят преговорите за Брекзит. Изобщо не е вярно, че България няма силен глас в Европейския съюз. Страната ни трябва да е фактор и в нашия регион. Не е лесно, виждате какво се случва в съседни държави.

Имам много какво да уча във външната политика, не съм била дипломат, но може би това е добре. Доста често е важен погледът отвън. Правосъдната реформа е и силен външнополитически въпрос".

Приех Министерството на външните работи от Ради Найденов. С него се познаваме от години. Радвам се, че поемам поста точ...

Публикувахте от Ekaterina Zaharieva в 4 май 2017 г.