Игуаин прати френските тв зрители да гледат кандидатите за президент Макрон и Льо Пен

Спорт

04-05-2017, 12:28

Снимка:

btv

Автор:

Михаил Савов

Всичко от Автора

Още по Темата:

ПСЖ би резервите на Монако с 5:0

Барса - Юве 0:0 - какъв по-италиански резултат

Ювентус се оказа висока стена и за Монако

Франция трябваше да избира дали да гледа полуфинала от ШЛ между Монако и Ювентус или дебата за президент с кандидатите Еманюел Макрон и Марин Льо Пен.

Двете главни събития бяха по едно и също време в сряда вечер на 3 май. Гонсало Игуаин бързо реши дилемата с попадение за Юве през първото полувреме. Така зрителите можеха с лекота да продължат да следят далеч по-интересния телевизионен  президентски дебат между двамата кандидати.

През второто полувреме Игуаин добави още един гол. По този начин стената Юве се оказа висока и за Монако. Във "Франс Футбол" излезе много точно заглавие за мача "Монако си намери майстора". Монегаските май полетяха твърде високо в смелите си мечти.

Всъщност амбициите им не бяха нереални. Техният отбор със суперталантливия юноша Килиан Мбапе и младите и надъхани негови съотборници всъщност бяха близо до класиране на финал. На осминафинал отстраниха представителя на Англия Манчестър Сити. На четвъртфинал елиминираха съперник от Германия какъвто бе Борусия Дорпмунд. Но на полуфинала се изправиха срещу отбор от Италия. Открай време на френските тимове точно италианските им съседи са най-неудобни. Юве показа изпитаната рецепта от досегашните си срещи като гост в тазгодишното издание на Шампионската лига. Така Ювентус  успя да задуши играта на Порто, после на Барса и сега на Монако. И в трите случая не допусна гол. На осминафинала победи португалците с 1:0, на четвъртфинал с каталунците направи 0:0,  а в Монако взе чист аванс от 2:0.

Остава Юве да не повтори грешката от 2015 на финала в Берлин, когато прояви прекалено голям респект към Барса и загуби с 1:3. Сега обаче най-вероятния съперник на финала в Кардиф Реал да му мисли. Защото Юве вече ги е отстранявал. Сега в един мач срещу Роналдо и компания ще има повече хазарт. Но Юве със сигурност знае как да озапти Реал. Байерн показа слабостите на испанския тим,  но баварците не можаха да се възползват, а и съдиите помогнаха доста на "белия балет".

Монако най-вероятно няма да повтори класиране на финала, както бе през 2004 година. Тогавашния треньор на монегаските Дидие Дешан срещна на полуфинал Челси. Да намериш пукнатини на англичани винаги е по-лесно, отколкото на италианци. И да не забравяме,че Дешан е усъвършенствал своите футболни умения точно в италианския Юве. По-нататък италианските познания за футбола му послужиха да бъде треньор от висока класа. Какъвто е днес и като наставник на националния тим на Франция.

Леонардо Жардим е треньор, който показа, че умее да работи в перспектива, но му се падна да играе с явно непобедимия Юве на Макс Алегри. За Жардим и компания ще остане сладостта от може би докосваната вече титла на Франция. И разрушаване шампионския монопол на ПСЖ.

И тук трябва да се отбележи,че ПСЖ може би щеше да се представи по-добре от Монако в Шампионската лига срещу Ювентус, ако не бе чутовната глупост сътворена при отпадането от Барса след победа в първата среща с 4:0 в Париж.
 Да, Монако е сплав от младост и неочаквани решения. Но ПСЖ щеше да предложи повече рутина. И най-малкото може би нямаше да изгуби толкова безславно още в първия сблъсък с Юве.