БСП ще гласува против правителството на Борисов

Председателят на социалистите посочи три причини, поради които няма да подкрепи кабинета

БСП ще гласува против новия кабинет. Това заяви от трибуната на парламента лидерът на БСП Корнелия Нинова. Председателят на социалистите посочи три причини, поради които парламентарната й група няма да даде зелена светлина на новия кабинет.

„Поради сериозните различия в нашите идеи и програми за развитието в икономиката, борба с бедността, модерно образование, достъпно здравеопазване. В наше лице ще имате алтернатива на вашата програма.

Втората причина – приоритетите ви за управление, които определихте след сключването на коалиционното споразумение, са отказ от предизборните ви обещания.

Това е правителство на подмяната. От красиви думи преди изборите не е останало почти нищо.

И третата причина – несигурността в България, която залагате в коалиционното споразумение”, посочи Нинова. "Поздравяваме Обединени патриоти за израстването по отношение на политиката за България за Европейското председателство. Ето имаме една тема по която всички сме единодушни", каза още тя.

53 обещания и нито едно намерило място в управленската програма, разкритикува Нинова Патриотите. После се уточни, че все пак имало едно обещание, влязло на 1/3 в изпълнение – с ресора „демография“ на бъдещия вицепремиер Валери Симеонов. Това е загуба на идентичност, обобщи тя по адрес на Обединените патриоти и упрекна националистите, че подменят волята на своите избиратели.