БФС решава за участие на ЦСКА в Европа

Лицензите за евротурнирите се издават най-късно до 31 май

Българският футболен съюз, а не УЕФА, ще трябва да определи дали ЦСКА ще играе в Европа. Лицензионната комисия на родната централа започва своите заседания по темата на 5 май.

На първата си сбирка тя ще разгледа документите на клубовете от Първа лига, които са подали заявки за участие в евротурнирите. Сред тях е и ЦСКА. Изпълнителният директор Борислав Попов не посочи в прав текст дали има пречки за регистрацията на ЦСКА, но пък заяви, че решението не зависи от УЕФА.


"Какво запитване до УЕФА за ЦСКА? Защо трябва да ги питаме? За пръв път чувам. Това са някакви конспиративни теории, които се въртят. И онзи ден ги слушах някъде. Ако има УЕФА да каже нещо, тя следи процесите и ще ни каже.

Лицензионната комисия си е автономна. Вече дали има пречки пред ЦСКА за евротурнирите, не мога да ви кажа. След като се разгледат документите, тогава може да се обяви конкретно. Не съм ги погледнал все още всичките. Много спекулации има, нека оставим хората да си свършат работата и да видим какви ще са резултатите", заяви Попов.