Макрон и льо Пен влезнаха в горещ сблъсък

Сравниха разгорещения дебат с боксов мач

Разгорещен беше решаващият дебат между съперниците на балотажа от президентските избори във Франция, съобщават от Politico. Журналисти в залата сравниха словесния двубой с боксов мач.

Марин льо Пен и Еманюел Макрон постоянно се прекъсваха, говориха един през друг, а водещите на дебата не можеха да вземат думата. Тонът между двамата кандидати беше груб, а нападките - лични. Крайнодясната Льо Пен определи опонента си като „кандидат на елита”, а Макрон обвини Льо Пен в лъжа. На свой ред тя го предупреди да не й излиза с номерата на "ученик пред учителката си", визирайки съпругата му.

"Макрон е кандидат на дивата глобализация, на несигурността, на социалната жестокост, на войната всички срещу всички, на икономическото ограбване на нашите големи предприятия, на раздробяването на Франция от големите икономически интереси", атакува Льо Пен.

"Вашата стратегия е да казвате много лъжи", отвърна кандидатът на движение "Напред". "Вие сте наследница на една система, която от десетилетия просперира, благодарение на гнева на французите", каза Макрон.

Според последните проучвания Макрон води убедително в изборната надпревара, като единствено провал в този дебат може да разклати шансовете му за президентския пост.

"Проектът на Марин льо Пен не е от такова естество, че да отговори на предизвикателствата пред страната", заяви центристът Еманюел Макрон при пристигането си за участие в телевизионния дебат.

"Макрон и аз имаме две радикално различни визии - едната е за продължаване на политиката на Франсоа Оланд и това е визията на Макрон, и моята визия на промяната, която аз представлявам", каза от своя страна Марин льо Пен.