Реал изглежда финалист в ШЛ, но Атлетико може да повтори 7 февруари 2015...

В онзи мач на "Висенте Калдерон" домакините печелят с 4:0

С хеттрик на Кристиано Роналдо Реал протяга ръка към финала и 12-та КЕШ/ШЛ в Кардиф на 3 юни.Действително 3:0 за Реал срещу Атлетико в първата среща означава повече от сигурно класиране за финалния мач. Във футбола никога няма "ако", но винаги има едно "но". Докато не свърши и втория мач на "Висенте Калдерон" Реал няма как да се чувства финалист.

Атлетико може да повтори мач от испанското първенство игран  тъкмо на "Висенте Калдерон" на 7 февруари 2015 година. Тогава, "дюшекчиите" се саморазправят с "белия балет" и побеждават с 4:0. Головете в срещата играна преди малко повече от две години вкарват Тиаго в 14-ата минута, Саул в 18-ата. После Гризман прави 3:0 в 67-ата минута и накрая Манджукич в 89-ата оформя резултатът на 4:0.

Трудно и почти невъзможно е сега това да се случи отново. Още повече,че почеркът на Симеоне не е към нападателния футбол. И онзи резултат може да се сметне за някакво изключение от негова страна.

Но "рохибланкос" няма какво да губят и да си играят на някакви стратегии. Те ще бъдат принудени още от самото начало вихрено да атакуват. Вече видяхме какво направи Барса с ПСЖ след като бе изгубила първия мач в Париж с 0:4. Но и видхяме след това как Ювентус след победа с 3:0 в Торино не даде и миг шанс на каталунците и реванша завърши 0:0.

Има и друго. Защитата на Юве е желязна. Докато тази на Реал е като на повечето испански отбори.  В дадени моменти се пречупва наивно и фатално.Това се отнася и за Атлетико, но в по-малка степен.

 

Има вероятност Серхио Рамос да бъде наказан по доклад и да не играе в три мача за удар с лакът невидян от съдията Аткинсън.  Ако това стане,  Рамос може да отсъства дори и за финала при условие,че Реал се класира. Но без него защитата на "меренге" ще изпитва кански затруднения срещу настървените си съграждани от Атлетико.

Най-вероятно Реал ще е наистина сигурен финалист. Но сигурно и Зидан е наясно,че няма как да каже хоп преди да е прескочил коравото препятствие наречено Симеоне и неговия Атлетико.