Стойко Сакалиев:Можехме да вкараме още три на Левски

Ако Десподов продължава така, пред него има голямо бъдеще

Бившият нападател на ЦСКА Стойко Сакалиев заяви пред официалния сайт на клуба, че трите гола срещу Левски са малко, с оглед на това, което са показали ”червените” на терена. Преди мача Сакалиев прогнозира и един от голмайсторите във “вечното дерби” – Фернандо Каранга. Бразилецът се разписа в 53-ата минута, оформяйки крайния резултат в срещата.



"Много ми хареса резултатът 3:0, даже беше малко с оглед на това, което видях. Хубаво е, че вкарахме 3 гола, можехме поне още 3 да вкараме и щях да съм още по-доволен от резултата. Още първия мач ми хареса играта на Каранга и сега бях сигурен, че ще им вкара. Аз гледам мачовете на ЦСКА предимно с водещите отбори, защото там се разбира на кой какви са  му качествата и футболистите разгръщат пълния си потенциал. Много ми хареса и играта на Кирил Десподов. Ако продължава така, пред това момче има голямо бъдеще", сподели Сакалиев за CSKA.BG.

"Бихме ги най-вече с желанието, правилното и дисциплинирано движение по целия терен. ЦСКА започна много агресивно мача с една постоянна преса, която се оказа добро предимство за отбора. Въпреки двата гола не бях спокоен до края на първото полувреме. Левски второто игра по-добре от първото, но ние играхме на контраатака и реализирахме след едно статично положение. При 3:0 мачът свърши”, допълни бившият нападател на “червените”.


"Самочувствието на всеки един футболист сега е малко завишено след победата над “вечния съперник”, но не трябва да се заблуждават, защото все пак Левски не е този Левски, който трябва да бъде. В момента Левски играе много слаб и трагичен футбол, така че не трябва да се заблуждават нашите играчи с този мач, а да продължават да играят така във всеки един двубой и ще постигат нужните победи", каза още той.

"За трибуните няма какво да коментираме, там винаги сме номер 1, на терена също - почти никакъв шанс не дадохме на “вечния съперник”, яд ме е единствено, че не можахме да реализираме повече голове, макар че имахме много добри контраатаки, които футболистите са длъжни да завършат с гол. Аз винаги съм бил оптимист и съм гледал смело напред, смятам, че и хората в клуба мислят като мен. Надявам се ЦСКА да подобри още повече играта, да спазват футболните указания, които им поставя старши треньорът и да може догодина вече да погледне малко по-напред.”

"В мача с Дунав футболистите трябва да внимават, защото знаете какво направи този отбор до момента през сезона. Веселин Великов си разбира от работата, засякохме се с него в ЦСКА, когато бях футболист. Ще бъде труден мач, но ако футболистите подходят към мача, както към “вечното дерби”, няма да имат проблем", завърши Стойко Сакалиев.