Весела Димитрова: Не съм си помисляла, че момичетата ще започнат така ударно

Кой би отказал предложение от ансамбъла?

Ансамбълът по художествена гимнастика се прибра от Световната купа в Баку с пълен комплект медали – злато в многобоя, сребро за съчетанието с топки и въжета и бронз за композицията с обръчи. След поредния успех треньорът на състава ни Весела Димитрова каза в ефира на bTV, че не си е представяла момичетата да започнат така ударно. Тя сподели, че не се поколебала дали да се присъедини към щаба на националния отбор, защото е "все едно да ти предложат от "Реал" Мадрид".

"Разбира се в началото имах желание да се покажа и аз и момичетата, но никога не съм се замисляла, че ще започнат така ударно. Естествено, безкрайно се надявах. Децата са безкрайно мотивирани. Имат една цел - олимпийските игри. Всичко, което правим, е пътят, който трябва да извървим. Не са си помислили и за миг, че са много велики, но са много борбени и мотивирани", заяви Димитрова.

Тя разказа как е получила покана да се стане част от щаба на ансамбъла: "Стоях си на балкона в Швейцария, пиех вино, когато ми се обади Ина Ананиева с предложението да работя с екипа. В първия момент предложението ме шокира, но след това приех с голямо удоволствие, защото съм амбициозен треньор. Все едно да ти предложат от "Реал" Мадрид. Кой би отказал?", каза тя.

"Преди да излязат да играят им казвам само едно, че те са пет като петте пръста на ръката на едната ръка, и за да успеят трябва всички пръсти да са свити в юмрук. За да победят трябва и да си помагат една на друга на килима. И те го правят. Много са задружни."

"Всяко следващо състезание е по-трудно, защото отговорността и очакванията на хората са малко по-големи. Първоначално не знаеха за какво тръгват, а сега усещат какво ги чака", сподели Димитрова.

От 5 до 7 май зала "Арена Армеец" ще бъде домакин на Световната купа по художествена гимнастика в София: "Тази седмица момичетата за първи път ще играят пред родна публика и очакват с нетърпение да се изявят пред българските зрители", допълни Димитрова.