Г. Харизанов: Добра новина е, че се говори малко за вътрешния министър

Проблемът не е в имената, а в това какво има да се върши

Остават дни до обявяването на новия кабинет на ГЕРБ и Патриотите. За вицепремиерите се споменават имената на трима души - Томислав Дончев, Лиляна Павлова, Валери Симеонов. Все още няма и информация за това кой ще е правосъден министър.

"Проблемът не е в имената, а в това какво има да се върши”, коментира Георги Харизанов. „Най-големите заявки за реформа в предизборната кампания бяха дадени в образованието и в социалната сфера. Има сектори, които трябва да преминат през шокова терапия и там трябват хора без инстинкт за самосъхранение, които да са наясно какво точно трябва да свършат, а не да са загрижени за личния си образ”, заяви политологът Георги Харизанов в ефира на Нова Телевизия.

"Много важно нещо за хората, които ще седнат в министерските кресла, е да са легитимно приети в гилдиите. Да бъдат уважавани като хора, които знаят за какво са там”, допълни Татяна Буруджиева.

По въпроса за вътрешния министър все още не се споменава нито едно име. „Това е добра новина, че малко се говори за вътрешния министър”, коментира Георги Харизанов.

„Мисля, че този път ще бъде избран от средите на тези, които са професионалисти в тази област”, смята Буруджиева.