Нови условия за приемане на данни в Електронния регистър на болничните листове​

Общество

02-05-2017, 06:30

Снимка:

noi.bg

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

НОИ започва изплащането на пенсиите и великденските добавки на 06.04.2017 г.

Вчера влязоха в сила промените в условията за приемане в болнични листове в Електронния регистър

Националният осигурителен институт (НОИ) уведомява задължените лица, които представят данни от издадени болнични листове в Електронния регистър на болничните листове и решенията по обжалването им (ЕРБЛРО), че от 01 май 2017 г., влизат в сила промени в условията за приемането на болничните листове в Електронния регистър. Това бе съобщено на сайта на НОИ.

Няма да се приемат некоректни данни от издадени болнични листове в Електронния регистър на болничните листове като задължените лица ще бъдат уведомявани за това.

На интернет страницата на НОИ са публикувани изменения и допълнения във функционалните изисквания към външните програмни продукти, чрез които се представят данни. В ново Приложение №4 към тях са обявени проверките, извършвани върху представяните данни от издадените болнични листове, от програмните продукти на НОИ за тест и прием и несъответствията, с които данните не се приемат в ЕРБЛРО. За да бъдат приети данните от всеки издаден болничен лист в Електронния регистър, е необходимо в лечебното заведение да се създаде правилна организация на работа и органите на медицинската експертиза да използват програмни продукти, които съответстват на утвърдените функционални изисквания.

НОИ информира, че не се променя начинът на регистриране на потребителите на ЕРБЛРО, достъпът до програмните продукти и приложения на НОИ, както и структурата на входната информация, изготвяна от външните продукти. Публикуваната версия на програмния продукт на НОИ за самостоятелна работа съответства на утвърдените изисквания.