Индийският премиер: Индия и Турция трябва да засилят връзките си

Моди и Ердоган заклеймиха тероризма

Индия и Турция трябва да засилят своите вече топли бизнес и политически връзки. Това обяви индийският премиер Нарендра Моди, след като посрещна турския президент Реджеп Ердоган, съобщават от Hindustan Times. Ердоган пристигна късно в неделя вечерта. Той е придружаван от няколко министри от кабинета и 150-членна бизнес делегация, според Министерство на външните работи на Индия.

Моди заяви, че търговията между двете държави е нараснала повече от два пъти от последното посещение на Ердоган в Индия през 2008 г. и има огромен потенциал за по-голям ръстеж. Търговията между Индия и Турция в момента възлиза на 6.4 млрд. долара.

Нарендра Моди заяви, че и двете страни са показали забележителна икономическа стабилност в нестабилен световен сценарий. Моди направи изявлението си на индийско-турска бизнес среща, организирана от индийските основни индустриални организации.

Очаква се, че двете страни ще подпишат споразумения за разширяване на търговията в развитието на инфраструктурата, възобновяемата енергия и туризма.

По-рано през деня Ердоган се срещна с индийския президент Пранаб Мукерджи.