Дневен хорскоп за понеделник, 1 май

Хороскоп

30-04-2017, 18:39

Снимка:

Bulgariautre

Автор:

Ивелина Пенчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Седмичен хороскоп за 1 - 7 май 2017

Слънчев календар - понеделник, 1 май

 

Овен

Ако сте били изправени пред проблем или трудна ситуация, сега ще успеете да намерите отговора, като се отдръпнете и погледнете всичко от по-голяма перспектива. Неочаквани срещи или обрати.

     
 

Телец

Всичко е възможно, но нищо не е сигурно. Космическите елементи показват, че ще проявите наивност в дадена ситуация, което може да означава последствия за вас на един по-късен етап.

     
 

Близнаци

Личните отношения могат да пострадат както от прекомерното ви самочувствие, така и от липса на решителност. Може да назреят семейни спорове. Нещата са толкова зле, че чак смешни.

     
 

Рак

Може би се чувствате изтощени от психическо напрежение в последно време. Едва ли не сте готови да вдигнете ръце, но все още сте на крака и се държите. Всичко отминава и това ще отмине.

     
 

Лъв

Космическите показатели ви напътстват, че е необходимо да се погрижите за собствените си интереси. Ако са се възползвали от вас, време е да се освободите от тези хора. Вижда се, че изпитвате известно разединение.

     
 

Дева

Предполага се, че ще получите добри вести. Може да ви се открие благоприятна възможност, която обещава превъплъщение на мечтите ви в реалност. Ако съзрете такава възможност, бързайте да се възползвате от нея.

     
 

Везни

До вас достигат разнородни енергии. Звездните елементи искат да ви подскажат да бъдете по-предпазливи. Ако атмосферата около вас е мрачна и безнадеждна, може би е време за някаква промяна.

     
 

Скорпион

Поемете инициативата и се оставете на ентусиазма ви да ви поведе. Имате необходимата индивидуална сила да постигнете целите си, но само тези, които не са във вреда на други хора.

     
 

Стрелец

Замислете се не издигате ли бариери между себе си и другите? Блокирате вътрешно емоциите си и не ги оставяте да излязат навън. Отказвате да ги изживеете. Не искате да видите истината и се преструвате, че всичко е наред.

     
 

Козирог

Днешният ви хороскоп предупреждава, че трябва да бъдете по-гъвкави. Дори да се чувствате уморени, скоро ще разполагате с по-голяма жизненост. Ако вече действате на пълни обороти - предупреждение за свръхнатоварване.

     
 

Водолей

Ще изживеете чувства свързани с приятелството. Стремете се към сътрудничество, за да успеете да доразвиете идеите си. Внимавайте да не подведете околните, но и самите вие да не бъдете ощетени.

     
 

Риби

Днешният ден ви предоставя възможност да откриете една различна перспектива в актуална ситуация. Успокойте емоциите си и преценете обективно с какво да се разделите и към какво да се устремите.

     

СЪВЕТИТЕ НА 

ФОРТУНА

  Поздравът е израз на внимание към отсрещната страна. Поздравявайте с уважение и бъдете любезни. Човек се радва, че е зачетен като божие създание. Понякога вниманието и едно добро пожелание за деня може да стопли нечие сърце. Един благородник минал край един просяк и той просегнал ръка за милостиня. Благородникът бръкнал в джоба си, но нямал дребни монети, затова казал на просещия: “Прощавай, братко, нямам нито един грош в джоба си!”. Просякът му отвърнал: ”Ти ми даде повече от всички, като ме нарече “братко”. Пръв поздравява този, който забележи другия или когато влизате или излизате от помещение. В миналото хората особено са държали на поздрава. Дори при среща с непознати се поздравявало “Добър ден”, а отсреща отговаряли “Дал Бог добро”. Тружениците на полето също си разменяли “Помага Бог” и “Дал Бог добро”. Когато някой пристигал го поздравявали с “Добре дошъл”, а той отговарял любезно “Добре заварил”. Когато изпращали някого му пожелавали “На добър път”, а той отговарял “Бог да бъде с вас”. Днес ежедневните поздрави са “Добро утро”, “Добър ден” и “Добър вечер”. Защо не е “Добра вечер” това не се знае.