Тереза Мей: "Разводът" с ЕС ще бъде труден

Тя потвърди и позицията си, че ще бъде готова да напусне разговорите за излизане от ЕС без сделка, ако не й хареса офертата на Брюксел

Британският премиер Тереза Мей заяви днес, че преговорите по "развода" с Европейския съюз ще бъдат трудни. Тя каза това в отговор на твърдата позиция, възприета от лидерите на ЕС във връзка с предстоящите преговори за Брекзит, предаде Ройтерс.
Вчера ръководителите на останалите 27 страни в ЕС приеха твърди условия за Великобритания и предупредиха британците да не хранят илюзии за бързо постигане на нови отношения за запазване на достъпа им до пазарите на съюза.
Това, а и някои други коментари, дошли от европейските лидери, показва, че предстоят времена, в които тези преговори ще бъдат трудни, каза Мей пред Би Би Си.
Тя потвърди и позицията си, че ще бъде готова да напусне разговорите за излизане от ЕС без сделка, ако не й хареса офертата на Брюксел.
Пред Ай Ти Ви британската министър-председателка заяви днес, че няма да вдига данък добавена стойност, ако нейната Консервативна партия спечели изборите на 8 юни. Няма да бъдат повишавани и общите равнища на данъците за британците.