Борисов: Вярата в Бог ни е спасила през вековете (видео)

От ГЕРБ така сме разбирали винаги патриотизма - да се правят нови катедрали, нови манастири, нови църкви

Главата на Българската православна църква Патриарх Неофит пристигна в Ловеч за освещаването на катедралния храм „Св. Св. Кирил и Методий“. Той бе посрещнат под звуците на камбаните от Ловчанския митрополит Гавриил, кмета на града Корнелия Маринова и стотици миряни. На събитието присъстваха и бившият български цар Симеон Сакскобурготски, както и кандидат-премиерът Бойко Борисов.

И аз така винаги, пък и от ГЕРБ, сме разбирали патриотизма - да се правят нови катедрали, нови манастири, нови църкви. Както е казано в Евангелието, без Господа нищо не може да се направи. Бог пред нас, ние след него. България винаги ще е добре, каза още Борисов.
Вярата в Господ ни е спасила през вековете. Да се строят църкви, манастири. Истината е в толерантността. Миналата неделя в Ямбол открихме също уникална църква, която е и сграда на годината. Скоро ще открием и в Сливен нова църква, заяви Бойко Борисов след освещаването на храма.

Борисов отказа да обсъди бъдещия кабинет с думите: "Днес, на Св. Миротворци да обсъждаме кабинета ли? Моля Ви!

Честитя на всички в Ловеч новия катедрален храм "Св. св. Кирил и Методий". В ГЕРБ винаги сме се стремили колкото можем – да дадем за нови катедрали, манастири и църкви, за вярата, която ни е спасила през вековете. След седмица ще открием и в Сливен нова църква.

Публикувахте от Бойко Борисов в 30 април 2017 г.