Караянчева: Партиите в новата управленска коалиция запазват своята идентичност

Грешките отчетените при коалицията с РБ, няма да бъдат повторени при новата коалиция

Всяка една от партиите в новата управленска коалиция запазва своята идентичност, като поставя условия в рамките на приемливото. Това коментира пред „Фокус“ Цвета Караянчева, зам.-председател на 44-то Народно събрание от парламентарната група на ГЕРБ. По думите ѝ настоящата програмна декларация е написана и съобразена с предизборните програми и на двете политически сили.

„Всички тези съгласия, които се постигнаха, бяха на базата на реален икономически растеж и на реални финанси. Няма нито една стъпка, която да е разписана там и да е популистка, да е нещо, което сме си позволили да излезем от тези рамки“, коментира Цвета Караянчева.

„Намерихме възможност за повишаване на пенсиите, не толкова колкото искаха патриотите, но те също направиха стъпка назад, защото трябва да бъдем разумни“, каза тя. По думите ѝ когато харчим парите на държавата, трябва да бъдем много разумни, за да не се получат стъпки, които да повлекат държавата в тежка финансова ситуация.

Цвета Караянчева каза още, че грешките, които са отчетени при коалицията с Реформаторския блок, няма да бъдат допускани при новата коалиция с „Обединени патриоти“ . По димите ѝ е воденето на диалог е най – важно, защото партньорите трябва да разговарят, за да бъдат умерени и разумни.