Днес се очаква интензивен трафик

Политика

29-04-2017, 06:00

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

"Пътна полиция“ засилва контрола по пътищата през празничните дни

От пътна полиция призоваха водачите да шофират със съобразена с пътните условия скорост, с повишено внимание и да не навлизат в лентите за аварийно спиране

Очаква се интензивен трафик от големите градове към малките населени места и на 8 май, когато предстои прибирането в обратна посока, информира пресцентърът на МВР. На АМ „Тракия“ в посока изход от София няма ограничения.

По-сложно и натоварено ще е движението по АМ „Хемус“. Напомни на пътуващите към Гърция, че там на 1 май е обявена общонационална транспортна стачка, което е възможно да затрудни движението в посока България. Създадена е организация и полицейски служители ще има на всичките входно-изходни пунктове, както и на местата, където се очакват задръствания и тапи, поясни още Рапчев.

Столичните пътни полицаи очакват да се повиши потокът на изходите на града, информира инспектор Николай Крушарски от "Пътна полиция" в СДВР. Във връзка с това на изходите на столицата ще бъдат разположени екипи, които при необходимост ще регулират и подпомагат движението за безпрепятствено излизане на колите от София. За да се улесни излизането от столицата, в посока изход към АМ „Струма“, ще бъде въведена  временна организация на движението и ще се осигурят две платна за придвижване на автомобилите. В дните, когато се очаква трафикът да е интензивен в обратната посока, ще бъдат взети реципрочни мерки.

Важна подробност е, че заради футболна среща между отборите на „Левски“ и ЦСКА, която ще се играе на Националния стадион, улиците около съоръжението ще бъдат затворени. Ще се допускат само колите на градския транспорт, Спешна помощ, полицията и пожарната.

От пътна полиция призоваха водачите да шофират  със съобразена с пътните условия скорост, с повишено внимание и да не навлизат в лентите за аварийно спиране.