Николай Кръстев: Уча се от Нойер и Де Хеа

Вече имам по-голяма отговорност

20-годишният вратар на Левски Николай Кръстев блесна в предишното дерби с ЦСКА. С изявите си в последните минути той спаси победата на "сините". След този двубой той се утвърди под рамката.

"Вече имам по-голяма отговорност. Показах добри игри и гледам с всеки един мач да се подобрявам. Уча се от Мануел Нойер и Давид де Хеа. А в България от Божидар Митрев и Боян Йоргачевич. Ние сме едно семейство и двамата постоянно ми дават съвети и напътствия по бреме на тренировките и преди двубоите, за което съм им много благодарен", каза Кръстев пред "Диема Спорт".


Треньорът на вратарите на Левски Валентин Захариев призова младока да продължи да работи усърдно.

"Ако ви кажа, че по време на предишния мач с ЦСКА съм бил най-спокойният човек, няма да ми повярвате. На това момче му имам страхотно доверие. Никога няма да го обвиним за нищо. Сега всичко си зависи от него - трябва да остане стъпил на земята. Когато се помислиш за добър вратар, вече не си такъв. Необходимо е винаги да си под напрежение, да си критичен към себе си. Щом се размечтаеш много, спираш да играеш и футбола, който си играл до този момент", каза Захариев, цитиран от "Тема Спорт".