Герджиков: Неграмотните не трябва да определят как да се управлява България - bulgaria.utre.bg

Герджиков: Неграмотните не трябва да определят как да се управлява България

27 април 2017, 08:44 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    nova.bg/ кадър

1,6 млрд. лева са събрани повече за първото тримесечие на 2017-а

"За последните три месеца държавата е реализирала над 1,6 милиарда лева повече приходи в държавната хазна (от данъци и акцизи - бел.ред.) в сравнение със същия период от миналата година". Това заяви в ефира на Нова телевизия служебният премиер Огнян Герджиков. Той уточни, че това е следствие от добре работеща икономика и добра събираемост от митниците и НАП.

"Докато съм жив, ще оспорвам правото на неграмотните да гласуват. За мен хора, които не знаят български език и са неграмотни, не трябва да определят кой да управлява държавата. Според Конституцията те са нарушители", категоричен бе той.

"Ядоса ме несправедливата оценка към служебния кабинет последните 3 месеца. При положение, че ние осъществихме много добре организирани избори, наваксахме известни изоставания за председателството на България на ЕС и това го доказа поканата на Бойко Борисов Деница Златева да влезе в следващия кабинет. Но заради партиен егоизъм няма да стане и това аз не го разбирам. Ради Найденов също беше оценен от Бойко Борисов, но дали ще приеме или не - не мога да съм сигурен", обясни служебният премиер.

Седмица преди да приключи мандата си, той заяви: "Поех този кръст и го изнесох с чест". 

Относно скандала за срещата на главния прокурор Сотир Цацаров с бизнесмена Сашо Дончев, той изтъкна, че не oбича да дава оценки, когато има недостиг на фактология.Коментари (3)

Потребител
БАЙ ГАНЬО
"Знаещ",това го знаем всички ,но циганите до 16 годишна възраст имат по 2-3 деца,предложи нещо с което да се задържат в училище и да станат грамотни .Е това ми се струва мисия невъзможна,затова трябва референдум и конституцията трябва да изисква образование за гласуване.А пък [ още... ]
27 април, 14:28 ч.
Потребител
Знаещ
КОНСТИТУЦИЯ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
....................
Глава втора.

ОСНОВНИ ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА ГРАЖДАНИТЕ
...................
Чл. 53. (1) Всеки има право на образование.

(2) Училищното обучение до 16-годишна възраст е задължително.

Коментарите са излишни!

27 април, 09:31 ч.
Потребител
Грамотен
"Докато съм жив, ще оспорвам правото на неграмотните да гласуват. За мен хора, които не знаят български език и са неграмотни, не трябва да определят кой да управлява държавата. Според Конституцията те са нарушители", категоричен бе той.

АБСОЛЮТНО СИ ПРАВ!

27 април, 09:24 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Политика