Герджиков: Неграмотните не трябва да определят как да се управлява България

1,6 млрд. лева са събрани повече за първото тримесечие на 2017-а

"За последните три месеца държавата е реализирала над 1,6 милиарда лева повече приходи в държавната хазна (от данъци и акцизи - бел.ред.) в сравнение със същия период от миналата година". Това заяви в ефира на Нова телевизия служебният премиер Огнян Герджиков. Той уточни, че това е следствие от добре работеща икономика и добра събираемост от митниците и НАП.

"Докато съм жив, ще оспорвам правото на неграмотните да гласуват. За мен хора, които не знаят български език и са неграмотни, не трябва да определят кой да управлява държавата. Според Конституцията те са нарушители", категоричен бе той.

"Ядоса ме несправедливата оценка към служебния кабинет последните 3 месеца. При положение, че ние осъществихме много добре организирани избори, наваксахме известни изоставания за председателството на България на ЕС и това го доказа поканата на Бойко Борисов Деница Златева да влезе в следващия кабинет. Но заради партиен егоизъм няма да стане и това аз не го разбирам. Ради Найденов също беше оценен от Бойко Борисов, но дали ще приеме или не - не мога да съм сигурен", обясни служебният премиер.

Седмица преди да приключи мандата си, той заяви: "Поех този кръст и го изнесох с чест". 

Относно скандала за срещата на главния прокурор Сотир Цацаров с бизнесмена Сашо Дончев, той изтъкна, че не oбича да дава оценки, когато има недостиг на фактология.