Симеонов: Посланикът на Турция в България да бъде отстранен

Той настоя и за отзоваването на посланика на България в Турция Надежда Нейнски

Посланикът на Турция в България да бъде отстранен – за това настоя съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов пред Нова телевизия. Причината е, че според него, Сюлейман Гьокче се меси във вътрешните работи на страната. Симеонов настоя също да бъде отзован посланика на България в Турция Надежда Нейнски.

„Сюлейман Гьокче обикаляше с Лютви Местан, когато трябваше да се създадат структури на новата партия. Той участваше пряко и косвено в предизборната кампания”, коментира Валери Симеонов.

И попита: „Какво означава да не се съобразяваме. Да се откажем от собствения си суверенитет и независимост? Да приемем, че сме едва ли не бъдещата провинция на Турция? Това ли означава да се съобразяваме с нашия съсед? Мястото на България е тук и по никакъв начин не трябва да се огъваме”.

„Все още не сме подписали коалиционното споразумение. За стратегическите приоритети в програмата сме се разбрали. Сега приключваме с политическото споразумение, което ще бъде като Библията за бъдещето на тези политически формации”, добави Валери Симеонов.