Борисов: Длъжни сме да направим правителство по волята на народа

Нито едно физическо лице не е обсъждано за министър, до 3 май ще разглеждаме само програмата

Запознахме президента с тежките преговори в много сложна вътрешна и международно ситуация. Длъжни сме да направим правителство, понеже други формули, дори математически, не излизат, каза председателят на ГЕРБ Бойко Борисов след консултациите при президента Румен Радев, съобщава БНТ. Лидерът на ГЕРБ обсъди с президента последни подробности за политическата обстановка преди преди връчването на мандата за съставяне на ново правителство, което ще стане в четвъртък - 27 април.

Спечелилата парламентарните избори партия е последната, с която държавният глава провежда консултации преди да стартира процедурата за обявяването на кабинета през следващия четиригодишен мандат.

Длъжни сме да направим правителство по волята на народа, защото всякакви други формули математически, не излизат, категоричен беше след срещата Борисов.

Приехме поздравленията на Радев за победата ни, така както ние го поздравихме за победата му на президентските избори. Чух от опозицията, че щели да ни помагат по важните за страната теми - това е пореден популизъм, защото една от най-важните за страната теми е европредседателството. Ние предложихме да се обединим, а отговорът го чухте преди час. Още не е заглъхнало ехото от победата ни и започва да се говори за нови избори. Това що за конструктивност е, попита лидерът на ГЕРБ.

Само формула с Патриотите гарантира стабилно управление. Лично по мое настояване нито едно физическо лице не е обсъждано за министър и се радвам, че Патриотите приеха това. До 3 май ще разглеждаме само програмата.

Безотговорно е поведението на колегите в ляво - да продължават да говорят с фалшиви обещания след като са загубили изборите, допълни Борисов.

Длъжни сме да бъдем отговорни. Мисля, че в президентството има здравомислещи хора и с общи усилия по толкова забатачени с годините проблеми можем да постигнем решение, обясни лидерът на ГЕРБ. Чака ни огромна работа - това не е за удоволствие, за хвалба или за радост. Полагаме усилия и се надяваме да се справим, каза в заключение Борисов.

Чух от нашите колеги, че БСП щели да помагат за важни за страната теми. Това е пореден популизъм, коментира още Бойко Борисов. Една от най-важните теми за държавата е председателството на ЕС. Затова предложихме да се обединим по тази тема. Още не са минали изборите и те започнаха да говорят за нови, отбеляза бившият премиер. Казах на патриотите, че е най-добре на 3 май да говорим за министри. Най-важна е програмата, имената са лесни. „Безотговорно поведение на колегите в ляво. Да продължиш да говориш с фалшиви обещания да повишаваш доходите, след като си загубил изборите”, подчерта Борисов. „С радост мога да кажа, говорихме и по други теми – закона за концесиите, вероизповеданието, инвестициите, отделните проекти, мисля, че в президентството има здраво мислещи хора и с общи усилия”, каза още бившият премиер. „Длъжни сме да бъдем отговорни. Огромна работа ни чака, нито е за удоволствие, нито за хвалба и радост. Полагаме усилия, да се надяваме, че ще успеем”, каза в заключение Борисов.