Нинова: Предложихме на Радев да свика КСНС по демографска катастрофа и бедност

Политика

25-04-2017, 15:15

Снимка:

bnt.bg/кадър

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Гергов: Започва да се сваля маската на Корнелия Нинова

Президентът Румен Радев проведе консултации с ПГ на „БСП за България“

От страна на БСП присъстват председателят на БСП Корнелия Нинова и зам.-председателите на парламентарната групата Антон Кутев, Жельо Бойчев, Крум Зарков и Драгомир Стойнев. На брифинг пред журналисти лидерът на левицата Корнелия Нинова обяви, че от БСП искат президента да свика КСНС за демографската криза.

„Предложихме на президента Радев да свика КСНС за демографската катастрофа и бедността. 2 млн. българи живеят в материални лишения“, каза тя и заяви, че са поставили пред държавния глава сериозно темата за бедността и доходите на населението.

„Смятаме, че ОП и ГЕРБ отстъпиха от намеренията си както да се направи минималната пенсия 300 лв, така и да растат доходите на хората, затова предложихме на президента Радев да свика КСНС по теми – демографска катастрофа и бедност, както той прецени да ги разположи във времето и в поредност.“ По думите й, президентът е приел това тяхно предложение.

„Оценяваме програмата на ГЕРБ и „Обединени патриоти“ като сериозно отстъпление от техните предизборни ангажименти“, посочи тя. Нинова заяви, че по волята на народа като втора политическа сила БСП е опозиция в 44-тото НС. „Обсъдихме нашата предизборна програма и уверихме президента, че ще бъдем алтернатива на управленската програма на ГЕРБ и ОП“, казаоще тя. По думите й, „БСП за България“ ще внесе нови законови предложения и предложения за промени в закони, които на 100 % изпълняват предизборните им ангажименти.