„Детска футболна академия-Комета“ стимулира бъдещи футболисти да залягат над уроците

Проектът на школата започва в края на април и ще завърши с футболен празник през май

„Четете уроците си и пишете всички домашни, защото голям футболист се става не само с ритане, но и с мислене” – това е един от съветите на Детска футболна академия Комета към малчуганите, които ще се включат в най-новия проект на школата. В партньорство със Столична община и като част от програмата „София - Европейска столица на спорта 2018 г.“, ДФА-Комета стартира проект „Футбол за отличници“, а сред акцентите в него са не само съветите за отлични оценки на терена и на училищния чин, които ще получи всеки участник, но и футболен празник с много награди.

Проектът е насочен към учениците от начален курс на обучение от столичните райони, толерира интереса към учебния процес, здравословния начин на живот и ползите от спорта и в частност футбола. В края на април малчуганите ще се срещнат с представители на академията, а на 7 май ще могат да играят футбол и да се забавляват на воля на футболното игрище. За най-добрите има и награди, а от ДФА-Комета планират подобни проекти да се превърнат в практика, за да подпомогнат интеграцията и развитието на деца от малцинствени или рискови общности.

„Футбол за отличници“ е поредният проект на „Комета“, който заслужава внимание. През миналата година екипът на школата бе съорганизатор на първия в България Ювентус джуниър камп, а в последните месеци може да се похвали с успешния семеен спортен празник „Татко и аз“, редица социални инициативи и регионални кампании.