Северна Корея заплаши САЩ, че ще я заличи от лицето на Земята

Американският самолетоносач "Карл Винсън" и ударната му група военни кораби ще пристигнат до няколко дни в Японско море

Севернокорейски официален уебсайт предупреди САЩ, че ще бъдат "заличени от лицето на Земята", ако започнат война на полуострова, съобщава sde, позовавайки се на AFP.

В събота американският вицепрезидент Майк Пенс съобщи, че американският самолетоносач "Карл Винсън" и ударната му група военни кораби ще пристигнат до няколко дни в Японско море в момент, когато активно се носят слухове, че Пхенян ще извърши шестия си ядрен опит.

Пропагандният уебсайт "Уриминзокири" публикува заплашителен текст, който се твърди, че е написан от офицер от севернокорейската армия. В него се казва, че изпращането на самолетоносача е обявяване на война.

Текстът предупреждава Вашингтон, че ще допусне "огромна грешка", ако мисли, че Северна Корея е Сирия, която не е предприела "незабавна контраатака" след нанесения й американския ракетен удар в началото на месеца.

В случай на атака, казва сайтът, "светът ще види как атомните самолетоносачи на Вашингтон се превръщат в купчина желязо и биват потопени, как една страна, която се нарича Америка, бива заличена от лицето на Земята".