Тилърсън: Намесата на Русия в Източна Украйна е пречка за подобряване на отношенията с Москва - bulgaria.utre.bg

Тилърсън: Намесата на Русия в Източна Украйна е пречка за подобряване на отношенията с Москва

24 април 2017, 13:30 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    flickr

Русия отрече обвиненията на САЩ за участие в конфликт в източната част на Украйна

Американският държавен секретар Рекс Тилърсън заяви в телефонен разговор с украинския президент Петро Порошенко, че действията на Русия в Източна Украйна са пречка за подобряване на отношенията с Москва, съобщават от Sputnik International. Двамата проведоха телефонен разговор след смъртта на американски наблюдател от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа, който се натъкна на противопехотна мина в Донбас.

Порошенко и Тилърсън са подчертали, че е необходимо всички страни и преди всичко подкрепяните от Русия сепаратисти да изпълнят незабавно ангажиментите си по Минските споразумения.

Загиналият американец е работил като фелдшер в мисията на ОССЕ. При инцидента са ранени други двама членове на мисията – германец и чех. Тилърсън е потвърдил, че американските санкции срещу Русия ще останат в сила.

"Държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън уверява, че ситуацията в Украйна не позволява подобряването на отношенията мевду САЩ и Русия, както и че санкциите на Вашингтон срещу Москва ще останат в сила до връщането на Крим и пълното прилагане на Минското споразумение", се казва в официалното изявление на Марк Тонер, цитирано от Sputnik.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Свят