Основните кандидати за президент на Франция гласуваха

Свят

23-04-2017, 17:51

Снимка:

wikimedia commons

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Избирателната активност във Франция до обед е била 28,54 %

Льо Пен и Макрон гласуваха

Това са най-непредсказуемите и оспорвани избори в съвременната история на страната

Основните кандидати за президент на Франция гласуваха в избирателните си райони, като някои от тях се редиха на опашки, за да упражнят правото си на глас.

Марин льо Пен-лидер на крайнодясната партия „Национален фронт“ гласува в секция в своя бастион Енен-Бомон. Тя събра много симпатизанти и привърженици около себе си, докато пристигна в избирателната секция и пусна бюлетина в урната. Националистката е смятана за сигурен участник във втория тур на изборите, където, според прогнозите, ще загуби, от който и да е изправил се срещу нея опонент, съобщава телевизия „Европа“.

Центристът и кандидат на движение „Напред!“ Еманюел Макрон гласува в Льо Туке, където е семейният му дом. Той чинно изчака реда си, тъй като се беше образувала опашка от гласоподаватели. Еманюел Макрон – кандидат на движение „Напред!“ за президент на Франция: „Пожелавам на всеки приятна неделя и успешно гласуване. Защото във времената, в които живеем, е от ключово значение да се гласува, независимо за кого. Най-голямата ми мечта е всеки в тази страна да изпълни задължението си и да гласува“. Макрон е смятан за победител на първия тур и за сигурен победител на втория, където ще се изправи срещу Льо Пен.

Кандидатът на консервативната партия „Републиканците“ Франсоа Фийон гласува в секция в Париж, докато този на Социалистическата партия Беноа Амон пусна бюлетина в град Трап. Крайнолевият Жан-Люк Меланшон гласува в Париж, като използва случая да поговори и да се снима с избиратели.

Според прогнозите, Фийон и Меланшон водят битка за третото място, като не е изключено някой от тях да изненада фаворитите и да се добере до втория тур.