Льо Пен и Макрон гласуваха

Към 12 часа по официални данни 22% от имащите право на глас французи са гласували

Сочените за фаворити във френската кандидатпрезидентска надпревара Еманюел Макрон и Марин Льо Пен гласуваха на първия тур на изборите, съобщават от Daily Mail.

Бившият икономически министър Макрон гласува в северния крайморски град Льо Туке. Той е пристигнал в избирателната секция около 10:30 ч. местно време заедно със съпругата си Бриджит.

Лидерът на „Националния фронт“ Марин Льо Пен гласува в град Енен-Бомон, департамент Па дьо Кале. Агенцията обръща внимание на облеклото на Льо Пен – строг тъмен костюм, но със синята значка на кампанията си на ревера. Настроението й е било подчертано добро. Съобщава се, че тя ще изчака резултатите от първия тур на изборите в своя щаб в града.

46 милиона французи са записани в избирателните протоколи, а рано тази сутрин в страната бяха отворени над 67 000 избирателни секции

Изборите във Франция се провеждат бъдат засилени мерки за сигурност, заради атентата на булевард "Шан-з-Елизе" в Париж, в който един полицай беше убит, а двама други - ранени. Около 50 000 полицаи и 7 000 войници са разположени в цялата страна, за да бъдат осигурени мирни условия в изборния ден.