Загиналият в Париж полицай е участвал в акцията срещу терористите от "Батаклан"

Свят

21-04-2017, 17:11

Снимка:

aljazeera.com

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Стрелба в центъра на Париж снощи

Полицията е идентифицирала единия нападател като Карим Шерфи

Полицаят загинал при престрелката в Париж е участвал в операцията на службите, по време на атентата в концертната зала "Батаклан", потвърждават от Индипендънт, цитирани от РИА Новости. Както пише изданието, 37-годишния Ксавие Жюжел се е върнал година след събитието на възпоменателната церемония по повод тъжната годишнина. Той е дал интервю за People, в което е заявил, че е щастлив, че концертната зала "Батаклан" отваря отново врати. "Този концерт е нужен, за да отпразнуваме живота и да кажем "Не" на тероризма".

Припомняме, че вчера вечерта при престрелка на булевард "Шанз-Елизе", Париж, загина полицай а други двама бяха ранени. Единият от нападателите е убит. Полицията го е идентифицирала като Карим Шерфи. Втори заподозрян се предаде на полицията в Белгия.

Със случая се занимава антитерористичния отдел на френската прокуратура. Прокурорът на Франция, Франсоа Моленс, определи нападението като терористичен акт. Междувременно терористичната групировка "Ислямска държава" пое отговорност за стрелбата.