Загиналият в Париж полицай е участвал в акцията срещу терористите от "Батаклан" - bulgaria.utre.bg

Загиналият в Париж полицай е участвал в акцията срещу терористите от "Батаклан"

21 април 2017, 17:11 | Мила Иванова
  • Снимка:
    aljazeera.com

Полицията е идентифицирала единия нападател като Карим Шерфи

Полицаят загинал при престрелката в Париж е участвал в операцията на службите, по време на атентата в концертната зала "Батаклан", потвърждават от Индипендънт, цитирани от РИА Новости. Както пише изданието, 37-годишния Ксавие Жюжел се е върнал година след събитието на възпоменателната церемония по повод тъжната годишнина. Той е дал интервю за People, в което е заявил, че е щастлив, че концертната зала "Батаклан" отваря отново врати. "Този концерт е нужен, за да отпразнуваме живота и да кажем "Не" на тероризма".

Припомняме, че вчера вечерта при престрелка на булевард "Шанз-Елизе", Париж, загина полицай а други двама бяха ранени. Единият от нападателите е убит. Полицията го е идентифицирала като Карим Шерфи. Втори заподозрян се предаде на полицията в Белгия.

Със случая се занимава антитерористичния отдел на френската прокуратура. Прокурорът на Франция, Франсоа Моленс, определи нападението като терористичен акт. Междувременно терористичната групировка "Ислямска държава" пое отговорност за стрелбата.

МултимедияКоментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета