След два финала, Реал и Атлетико се срещат на полуфинал в ШЛ

Аякс ще има два трудни полуфинални мача с Лион в Лига Европа

Жребият за полуфиналите на Шампионската лига  бе изтеглен. След два финала, Реал и Атлетико се срещат на полуфинал.

Както е известно Реал и Атлетико на два пъти играха във финален мач от Шампионската лига през 2014 година в Лисабон и през 2016 година в Милано. И в двата финала с леки и явни съдийски подпирания победител излезе Реал.

Сега,в две срещи е ред на "дюшекчиите" да вземат частичен реванш. Предимество за Атлетико е,че втората среща ще се играе на техния стадион "Висенте Калдерон".


Другата двойка е Монако - Ювентус. Монегаските играят приятно и силно и пътя на Юве към финала в тези два мача с тима от Княжеството няма да е никак лек. Зрителите ще могат да се насладят на талантите на Килиан Мбапе от Монако и Пауло Дибала от Ювентус.


Полуфиналите ще се играят на 2 и 3 май. Реваншите са на 9 и 10 май. Финалът ще се състои в Кардиф на "Милениум стейдиъм" на 3 юни.


Жребият в Лига Европа отреди на полуфиналите да се срещнат Селта и  Манчестър Юнайтед и Аякс и Лион.

Селта е приятната изненада в турнира. Отборът в който игра Любо Пенев и после треньор бе Христо Стоичков със сигурност ще затрудни Манчестър Юнайтед още в първата среща във Виго.

Тимът на Жозе Моуриньо ще трябва да си извади поуки от двата мача с Андерлехт,в които "виолетовите", в доста от моментите, бяха равностойни.

Андерлехт изнесе много грамотен мач на "Олд Трафорд" и не случайно стигна до продължения. Отличен ход и попадение на Рашфорд предотврати изпълнението на дузпи, където вече не се знаеше какво ще стане.


Аякс приема Лион в първата среща. Двата отбора обаче показват равностойно представяне в досегашните срещи от Лига Европа. И двата тима трябваше да играят продължения. А при Лион се стигна до изпълнение на наказателни удари и французите  спечелиха след маратон на дузпи в Истанбул срещу Бешикташ.

Аякс показа страхотна психика в Гелзенкирхен, защото остана след 80-ата минута с десет човека заради червен картон на техен състезател. Но въпреки,че в продълженията Шалке 04 поведе с 3:0, холандския тим намери сили да изригне. И дори вкара не достатъчния един гол, а две попадения за да продължи напред.

Полуфиналите от Лига Европа ще се играят на 4 и 11 май. Финалът е на 24 май в Стокхолм.

Тази година се забелязва,че исторически грандове не подценяват изобщо турнира Лита Европа. Манчестър Юнайтед и Аякс не пренебрегват бонуса, който дава право победителя да влиза направо в групите на Шампионската лига.

Имаше период, в който преди да се създаде това предимство за носителя на Лига Европа, състезанието да бъде тотално пренебрегвано от големите клубове. И те си намираха "невинен" повод да отпадат в по-ранна фаза. Напред продължаваха тимове от бившите съветски републики, или трудолюбиви португалски отбори.

Манчестър Юнайтед имат два повода да спечелят Лига Европа. Единият е,че в богатата витрина на великия клуб я няма Купата на Панаирните градове,която по-късно бе наречена Купа на УЕФА, а сега се казва Лига Европа. И другият повод е,че сегашният треньор на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо не търпи да не бъде победител...