Диего Коща е много искан в Китай

Договорът му с Челси е до 2019 година

Диего Коща е поредният футболист, който е желан от Китай, съобщава Sky Sports. Местниятклуб Тиендзин Цюандзиен разбори усилено по мегасделка за привличането на голмайстора на Челси.

Ръководството на клуба е готово да направи испанския национал най-скъпоплатения футболист в света и да му предложи умопомрачителната заплата от 650 хиляди паунда на седмица, за да го привлече това лято.

В момента Коща взима по 150 хиляди на седмица на "Стамфорд Бридж", а договорът му със "сините" изтича през 2019-та година. Желанието на водения от Фабио Канаваро Тиендзин е Коща да се присъедини към тима в средата на юни, когато отваря трансферния прозорец в Китай.



Отборът в момента се намира на 5-то място в Суперлигата, но има сериозни амбиции, като в началото на година привлече Алешандре Пато от Виляреал срещу 15 милиона паунда. Интерес към Коща от Китай имаше още през януарския трансферен прозорец, като тогава футболистът влезе в конфликт с мениджъра Антонио Конте, заради желанието си да напусне Челси, но в крайна сметка той остана на "Стамфорд Бридж", за да помогне на тима в битката за титлата във Висшата лига.