Георги Дерменджиев: В Лудогорец знаем какво можем - bulgaria.utre.bg

Георги Дерменджиев: В Лудогорец знаем какво можем

21 април 2017, 08:00 | bulgariautre.bg
  • Снимка:
    btv

    Георги Дерменджиев: В Лудогорец знаем какво можем

Искаме да спечелим и Купата на България

Старши треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев застана пред камерата на Диема Спорт, в предаването "Домът на футбола".

Наставникът на Лудогорец говори за желанията и реалностите по темата български футболисти в Разград.

Шампионите често са критикувани за това, заради това, че използват прекалено много чужденци и почти нямат българи в състава си.

"Няма как обстановката да бъде нарушена в един отбор като Лудогорец заради една загуба и един равен. Ние знаем какво можем. Ние искаме да спечелим Купата на България, затова бе важно да победим Литекс," коментира в началото на интервюто си специалистът.

"Не се съобразявам със статистика. Но всеки може да говори каквото е решил," каза той за темата с "головата суша" на разградчани.

"Школата ни истински работи от две години. Първите години бяха гратисни, бяхме в заварена ситуация, хората не знаеха как ще се развием. Сега школата ни работи вече интерзивно и на високо научно ниво," разказа Дерменджиев. "Една база е много сериозна предпоставка за сериозна работа. Децата тренират на високо ниво терени, при отлични специалисти. Има зали, фитнес, възстановителен център, което също е важно за развитието на подрастващите."

"В Лудогорец изключително много се обръща внимание и на храненето на подрастващите. С тях работят и психолози. И всички знаем, че с малките трябва да сме търпеливи. Има дисциплина. Наистина, поколението е по-различно, но тук ги караме да мислят правилно - ако не дават и не влагат в себе си, няма да стигнат, където са тръгнали," допълни той.

"В България в последно време има няколко момчета с добра перспектива. Но си зависи и от тях. Шаблонно казано, на 18 години първата мисъл му е към мениджъра, когато ще го изкарат да излезе от България. Но имат развитие, добро бъдеще в България," каза още наставникът.

"Искам да ми кажат реално, колко играчи имат от школата си Барса, Байерн, ПСЖ. Ние се стараем чужденците ни да са класа, да се учат от тях. Всеки може да си говори колкото иска, колко чужденци има Лудогорец, колко играят. Но международен успех няма как да се получи по друг начин, без тази класа," категоричен е Дерменджиев.

"Кафу е един много добър футболист и той ще претърпи развитие. Има интерес на доста отбори към него, собствениците ще решат къде ще бъде той," допълни темата за Джонатан Кафу треньорът.

"Винаги имаме дългосрочна програма. Готови сме за всичко, и с лятната подготовка, с паузата. На 11 юли е първият мач от квалификациите за ШЛ. Тази дългосрочна програма има в себе си абсолютно всичко, включително и трансфери," каза Дерменджиев.

Относно вратарския пост, Георги Дерменджиев заяви, че няма да бъде привличан друг играч на мястото на контузения Владо Стоянов.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета