Приключи операцията на Пътна полиция "24 часа контрол на скоростта“

Два пъти по-нисък травматизъм по пътищата за изминалото денонощие отчита Пътна полиция

Приключи операцията на Пътна полиция "24 часа контрол на скоростта“. Тя се проведе между 6:00 часа сутринта на 19 април до 6:00 часа на 20 април на територията на цялата страна. В нея се включиха общо 193 служители на Пътна полиция, а точките за контрол на скоростта бяха 415. 

Установените нарушения са общо 3490. От тях 587 са констатирани със стационарни камери, а 2903 с мобилни. 

За времето на провеждането на операцията са настъпили общо 124 пътнотранспортни произшествия, от които  11 тежки с  един починал и 9 ранени. 

Ст. инспектор Росен Рапчев уточни, че през вчерашния ден е отчетено двойно намаление на пътнотранспортните произшествия на територията на цялата страна и благодари на медиите за проявената активност по време на операцията. 

Операция „24 часа контрол на скоростта“ се провежда вече трета поредна година по инициатива на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция (TISPOL). В нея се включиха 22 страни от Европейския съюз. Основната причина за реализацията на пореданата  акция е в отчетения значителен процент на пътнотранспортни произшествия със загинали и ранени заради шофиране с висока или несъобразена скорост.