В. Симеонов: Ако се наложи мога да стана министър на енергетиката

„Не ми е детска мечта да стана министър, но ако се наложи – ще поема тази отговорност”

„ГЕРБ настояват да участваме с министри в управлението, но не е коментирано кои точно ще бъдат министерствата”, заяви един от лидерите на Обединените патриоти Валери Симеонов в студиото на bTV. По думите му първо предстои да бъде подписано коалиционното споразумение между ГЕРБ и Обединените патриоти и чак тогава да се разпределят министерските кресла.

„Не ми е детска мечта да стана министър, но ако се наложи – ще поема тази отговорност”, каза Симеонов.

На слуховете, че той ще получи министерството на енергетиката, Симеонов каза: Ако се наложи мога да стана министър на енергетиката, но дали бих поискал – по-скоро не.

Симеонов очерта няколко трудни за консенсус с ГЕРБ точки.

„Ние не искаме мажоритарен вот – недодялана работа е този референдум. Имаме и различно схващане по въпроса със законодателните предложения на президента Румен Радев”, поясни Симеонов.

По думите му въпросът за уседналостта е спорен от гледна точка на някои европейски нормативи, но ограничаването на гласуването извън страните от ЕС е практика и в други държави и Патриотите напълно го подкрепят.

По темата за разследването на „Шоуто на Слави”, Симеонов заяви, че ще сезира Съвета за електронни медии. В разследване, излъчено в предаването на Слави Трифонов, се твърди, че Симеонов е собственик на мотел „Козият рог” в Малко Търново, където се настаняват командировани на границата полицаи и военни. По този начин политикът печели от държавни пари, твърди водещият. „Журналистическото разследване не е за всеки. Това беше по-скоро оклеветяване и нечистоплътни внушения”, каза Симеонов.

По думите му хотелът, който е собственост на фирма СКАТ ООД, е само един от обектите на компанията, в която той е съдружник. „Никой в нито един момент от моя живот не е могъл да ме уличи укриване на данъци, злоупотреба или закононарушения. Пак ще искаме право на отговор, вероятно няма да го получим”, поясни Симеонов.

Депутатът намекна, че може да съди Слави Трифонов за клевета. „Имаше няколко интервюта на хора със замазани лица, които говориха абсолютни лъжи. Един такъв, който показваше такива репортажи, го осъдих. Казва се Николай Бареков от TV7, осъдих го за клевета. Осъдих и в. „Уикенд” за клевета. Следващият скалп, който ще закача на стената вероятно ще бъде на Слави Трифонов, въпреки че трудно може да се говори за скалп там”, каза Симеонов.

„Човек работи за добро име и накрая се появява някой водещ и започва да се гаври с теб”, завърши Симеонов.