Времето днес: Захлаждането продължава, в Предбалкана дъждът ще премине в сняг

Общество

20-04-2017, 05:57

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Седмичен хороскоп за 17-23 април 2017

Максималните температури ще бъдат между 8 и 13 градуса, в София- 8 градуса

През страната ще премине студен атмосферен фронт. С умерен и временно силен северозападен вятър ще нахлува студен въздух.
Ще преобладава облачно време и на много места ще има валежи, в отделни райони интензивни и с гръмотевици. С понижението на температурите, по високите полета на Западна България и в Предбалкана дъждът ще премине в сняг. Минималните температури ще бъдат между 2 и 7 градуса.
Днес преди обяд все още на много места в Източна България ще има валежи, а над Западна и Централна България облачността временно ще се разкъса. Следобед отново на места ще превали краткотраен дъжд, а в планинските райони - сняг. Максималните температури ще бъдат между 8 и 13 градуса, в София- 8 градуса.
В петък ще е ветровито и сравнително студено. Облачността ще е променлива, по-често значителна преди обяд, когато на отделни места е възможно да превали. През почивните дни вятърът ще отслабне. Сутрин ще е студено и ще има условия за образуване на слана. Ще преобладава слънчево време и дневните температури бързо ще се повишат. В следобедните часове ще се развива купеста облачност, в неделя на места ще превали краткотраен дъжд. В понеделник, с усилване на вятъра от северозапад, ще нахлуе студен въздух и температурите ще се понижат. Ще има по-значителни временни увеличения на облачността, но ще е почти без валежи.