Николай Митов: Държа и на Лукин и на Костадинов

Не можем да си позволим бразилците на Чиликов

Треньорът на Левски Николай Митов разкри, че е действителност е имало доклад на Георги Чиликов за няколко следени бразилски футболисти. Специалистът заяви, че е харесал шест-седем от тях, но добави, че те струпват скъпо и клубът не може да си ги позволи.

Митов коментира и предстоящата шампионатна среща с Дунав от 29-ия кръг на Първа професионална лига. Двубоят е в петък, 21 април, от 20.00 часа на стадион „Георги Аспарухов“.

„Де Ноойер тренира, Костадинов е на облекчен режим. Яблонски отпада. Левски не бива да се съобразява. Във футбола е така, ако отпадне някой, ще търсим решение. Познавам отбора на Дунав. Силен колектив. Приятна изненада са. Те могат да изненадат всеки. Ще подходим с респект и уважение. Важно е ние да покажем нашата игра на терена. Ако го направим, няма да имаме проблеми“, започна Николай Митов.


„В действителност има доклад на Чиликов за тези бразилци. Харесах шест-седем. Обаче не можем да си ги позволим. Те струват по пет милиона. Левски ще взима играчи, които можем да си позволим и които да отговарят на класата. Харесаха ми и вчера двама-трима на Реал и Байерн, но не можем да си ги позволим“, каза на шега на специалистът и добави: „Селекцията продължава. Гледаме. Има време до 31 май. Всеки, който е в съблекалнята, не искам да го коментирам“.



„Държа и на Лукин, и на Костадинов. Всичко е въпрос на преговори. По спортно-техническата част съм си дал мнението. Най-важен е клубът с финансовите параметри. Не искам да взимаме футболисти на всяка цена. За какво ми е някой, ако не го харесвам? Само да трупаме играчи ли? Футболистите на Левски трябва да имат самочувствие и да са на ниво във всеки мач. Аз искам по-голяма увереност на терена и в играта“, отсече за финал Митов.