Д. Атанасова: Длъжни сме да отговорим на обществените очаквания

Смятам, че експертизата на всички колеги, включително и на опозицията ще е от полза

Депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова заяви по БНТ, че се надява парламента на оправдае очакванията на избирателите. Тя не изключва възможността за съвместна работа с опозицията.
"За нас, народните представители, които сме с няколко мандата, днес беше важен ден, защото си даваме сметка каква отговорност поемаме пред своите избиратели. Надяваме се парламента да оправдае очакванията. Ние сме изпратени от малко над 3 милиона от гражданите на България. Длъжни сме да отговорим на обществените очаквания. Тонът в НС не беше изключително изострен, което е позитивно. Чух послания за общи действия, дори от страна на опозицията", коментира Десислава Атанасова.

Според нея, работата на парламента ще бъде предизвикателство за всички: "Предизвикателство ще бъде не само за нас с опита, но и за хората, които са новите лица в политиката да започнем да работим заедно, да се създадат правилата. Във временната комисия по изработване на правилника създаваме правилата за работата на 44 Народно събрание. Днес приехме, че писмени предложения за тези правила ще се правят в рамките до 5 работни дни. В тази комисия участваме представители на всички парламентарни групи. Ще бъде интересно при всички случай."

Атанасова смята, че наличието на много икономисти и финансисти в парламента може и да е за добро: "Хубавото е, че имаме план с начертани стъпки и действия. Имаме разбирането в ресорните министерства и комисии. Смятам, че експертизата на всички колеги, включително и на опозицията ще е от полза."

По думите ѝ, съвместна работа с опозицията е напълно възможна. "Разбира се. Случвало се е. Когато се подхожда експертно и професионално се чува мнението на всички."