България предоставя хуманитарна помощ на Афганистан, Йемен и Сирия - bulgaria.utre.bg

България предоставя хуманитарна помощ на Афганистан, Йемен и Сирия

19 април 2017, 16:19 | Мила Иванова
  • Снимка:
    wikipedia

Общият размер на помощта възлиза на 300 000 евро

Правителството одобри предоставянето на хуманитарна помощ за Афганистан, Йемен и Сирия. Общият размер на помощта възлиза на 300 000 евро, като те се осигуряват от одобрените средства от бюджета на МВнР, предназначени за официална помощ за развитие и хуманитарна помощ.
Средствата ще бъдат предоставени чрез съответни доброволни вноски към бюджетите на Международната организация по миграция, Службата на Върховния комисар на ООН за бежанците, Международния комитет на Червения кръст, Детския фонд на ООН, Службата на ООН за координиране на хуманитарните дейности и Световната продоволствена програма.
Осигурената помощ ще допринесе за преодоляване на хуманитарните предизвикателства в Афганистан, Йемен и Сирия, за възстановяване на страните и за подобряване на положението на техните граждани. Отпуснатата хуманитарна помощ ще затвърди имиджа на България като държава-член на ЕС, която е съпричастна към усилията на международната общност за решаване на проблемите на мира, стабилността и развитието на трите страни.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Политика