Льо Пен: Съперниците ми са поддръжници на дивашка глобализация

Тя определи миграцията като „трагедия за Франция“, а не възможност

Марин льо Пен се закани да се бори с „дивашката глобализация“ и имиграцията, съобщават от Reuters. След като бе направен опити за прекъсване на предизборния й митинг от протестиращи и активист от FEMEN, кандидатът за държавен глава обеща да защити французите от глобализиращия се свят и от безконтролната имиграция.

„Ще ви защитя. Първата ми мярка като президент ще бъде да върна границите на Франция“, обеща Льо Пен и подчерта, че сега чужденците се чувстват повече у дома си, отколкото френските граждани в собствената си държава.

„Французите понякога имат по-малко права от чужденците – дори и спрямо нелегалните чужденци“, добави тя. Според нея французите предстои да изберат „между Франция, която отново се надига и Франция, която потъва“ и определи съперниците си, че са поддръжници на „дивашка глобализация“.

Ако влезе в Елисейския дворец, Марин льо Пен бе категорична, че Франция ще напусне Шенген и еврозоната. „Искам да върна свободата на Франция, искам да я изкарам от затвора“, категорична бе тя.