Златни медали за български ученици от световни бизнес състезания

Общество

17-04-2017, 16:05

Снимка:

bnt.bg/ архив

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Български ученици спечелиха трето място в най-престижния конкурс на НАСА

Четирима финалисти от НТБГ завояваха златото, след отлично представяне в трите кръга

Български ученици спечелиха златен медал на световното бизнес състезание за решаване на казус на Харвардския университет Global Business Challenge, съобщава пресцентърът на Министерството на образованието и науката, цитиран от БНТ.

В конкуренция с 400 участници от 10 държави, разпределени в 60 отбора, четиримата финалисти от Националната търговско-банкова гимназия (НТБГ) в София се представиха отлично в трите кръга на състезателния ден и заслужено завоюваха златото, се посочва в съобщението.

Още едно златно и две сребърни отличия са получили възпитаници на НТБГ от младежката бизнес среща на върха от календара на световната мрежа на тренировъчните фирми Pen International в Ню Йорк. Там училището участва с две тренировъчни фирми.

В трите дни на международното изложение българските участници сключиха стотици сделки за милиони долари в условията на силна конкуренция. Тяхното достойно представяне беше заслужено възнаградено със злато за най-добър търговец и сребро за най-добър уебсайт и за най-добър щанд на международния панаир, отбелязват от МОН.

Четирите представителни български отбора на гимназията са се класирали и за финалите на две нови състезания от съпътстващата програма на младежката среща - "Управление на човешките ресурси" и "Маркетинг стратегии", за което са отличени с грамоти.

Във форума в началото на април са участваха 220 учебно-тренировъчни фирми от 10 държави - Австрия, Белгия, Бермудите, Бразилия, България, Германия, Индонезия, Румъния, САЩ и Южна Корея.

Това е 51-о международно участие за НТБГ. Със сега спечелените отличия наградите, завоювани от училището на международни състезания, стават 154, се посочва в съобщението.