Очаква се постепенно засилване на трафика по основните пътища на страната - bulgaria.utre.bg

Очаква се постепенно засилване на трафика по основните пътища на страната

17 април 2017, 14:42 | Руслан Иванов
  • Снимка:
    АПИ

Осигурено е оптимално полицейско присъствие в най-натоварените участъци

През последния почивен ден се очаква увеличен трафик и засилване на движението по автомагистралите Люлин, Струма и Хемус, където на места продължават ремонтните дейности. Осигурено е оптимално полицейско присъствие, засилен е контролът по основните пътища на страната. Създадена е организация патрули на КАТ да улесняват трафика по сновните артерии за влизане в София. Пътните полицаи напомнят на водачите да шофират със съобразена с пътните условия скорост, да спазват дистанция и да проявяват толерантност и търпение в ситуациите, при които би се наложило изчакване в някои участъци.
До 14 часа трафикът бе спокоен, в ранния следобед е по-интензивен. По-натоварено е движението в районите на Симитли, край Чирпан и за кратко - в отсечката след Ихтиман посока Вакарел на  автомагистрала Тракия.  
От 14 до 20 часа днес е в сила забраната за движение на тежкотоварните автомобили над 12 тона по автомагистралите и част от републиканската пътна мрежа. 
Органите на Пътна полиция реагираха на два пътни инцидента през денонощието, при които загинаха двама мъже. Преди 8 часа сутринта, край пътя в района на разклона за с. Лозен на автомагистрала Тракия бе открито тялото на мъж, жертва на пътен инцидент. По-късно бе установена самоличността му – 64-годишен, пешеходец, който е бил ударен в движение от автомобил. Продължават полицейските действия за установяване на обостятелствата по случая. Минути по-късно, в района на Жерково на автомагистрала Хемус мъж е бил ударен от пътувал в посока София автовмобил и е загинал на място, по първоначални данни двама са ранени. На мястото на инцидента бе извършен оглед и  създадена организация за нормално пропускане на трафика. Изясняват се обстоятелствата около произшествието.
Нормална е обстановката по гранично-контролните пунктове с Гърция. Няма струпване на автомобили, движението на преминаващите моторни превозни средства е без затруднения, съобщават от ГД „Гранична полиция“.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета