Полицията призовава за внимание на пътя, очаква се засилен трафик

Животът

17-04-2017, 12:56

Снимка:

plovdivutre.bg архив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Няколко инцидента със загинали на пътя са регистрирани в последния почивен ден

В следобедните часове се очаква засилен трафик по основните пътища в страната, както и на граничните пунктове. От "Пътна полиция" призовават шофьорите да карат внимателно със съобразена скорост.

Няколко инцидента със загинали на пътя са регистрирани в последния почивен ден.

Мъж е открит мъртъв на магистрала "Тракия" в района на село Лозен. Сигналът е подаден около 7.00 ч., съобщиха от пресцентъра на МВР.

Мъжът е на видима възраст около 50 години. Най-вероятно той е жертва на пътно транспортно произшествие. В момента полицията издирва автомобила, блъснал мъжа. Районът на произшествието е обезопасен.

Друг мъж е загинал, след като е блъснат от автомобил на магистрала "Хемус" в района на с. Жерково.

Сигналът е подаден около 8.30 ч. тази сутрин. Мъжът е излязъл от автомобила си на магистралата и е бил ударен. Автомобилът, който го е блъснал, е на мястото на произшествието. Движението в участъка се регулира. 

Един е загинал, а трима са в болница след катастрофа в кв. "Орландовци" в София. Катастрофата е станала снощи  към 20.30 ч. Автомобилът се е ударил в дърво на ул. "Мара Бунева". Водачът е загинал на място, а други трима са приети в болница с наранявания. Пострадалите са две момичета на около 18-19 години и момче.

Заради очаквания трафик са въведени ограничения за движението на тежкотоварни автомобили, както и промени в организацията на движение на входовете на София.

От 14.00 до 20.00 ч. се ограничава движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". Забраната не важи за камионите, превозващи бързоразвалящи се храни, продукти на температурен режим, живи животни и опасни товари.

За влизащите в София на път I-1 (Е-79) от 10.00 до 20.00 ч. днес  са обособени две ленти. Целта е да се облекчи трафика през Владая. Има и алтернативен маршрут - той през магистрала "Люлин", като поради продължаващите ремонтни дейности между км 9 и км 10 км, движението в посока София ще се осъществява в две ленти.

От днес започва и засилен контрол за спазване на разрешената максимална скорост на движение. Проверките  са в рамките на операцията на Европейската мрежа на службите на "Пътна полиция", която се провежда на територията на държавите членки от днес до 23 април.

В рамките на операцията, освен за превишаване на разрешената скорост за движение, ще се извършват проверки и за застраховка "Гражданска отговорност".