Как да украсите дома си за Великден?

Вази, кошници или цялостни концепции за украса - изборът е ваш

Великден – един от най-големите и почитани празници. Ако и вие вече сте завладени от духа му, ние ви предлагаме една великденска идея - тази година, освен задължителното боядисване на яйца, да украсите целия си дом тематично.

Как ли? Като комбинирате някои от нашите предложения със собствено въображение и изработите аксесоари за празничната маса, за всекидневната стая, а и за всяко кътче на дома.

Цветен чадър за вратата

Използвайте стария чадър за основа на тази цветна феерия за вратата. Завържете парче цветна тъкан в долната част на основата и поставете в горната свежи растения, зеленина, мъх и цветни яйчица. Ако използвате натурална зеленина, поставете я в найлонова торбичка или пластмасова чашка, за да не съхне. Окачете чадъра за вратата или го захванете в няколко зони, за да изглежда така, сякаш е залепен за вратата.

Цветни връзки

Вместо от метални халки или щипки, можете да окачите завесите в стаите с цветни панделки. Прокарайте разноцветните панделки през отворите в горната част на тъканта на пердетата и ги захванете за корнизите, като завържете възел в предната част. Можете да импровизирате с панделки и върху обикновени пердета, които нямат халки в оснвата си за закачане. Закрепете цветните аксесоари с безопасна игла където прецените за красиво.

Цветни клончета

Използвайте прозрачна стъклена вазичка, за да поставите няколко клонки разцъфнал черешов цвят. В стъклената основа можете да поставите няколко речни камъчета и разноцветни стъклени топчета, бонбони и ядки, даже зърна кафе.

Цветя в чайник

Използвайте цветен комплект от чайник и чаши, за да обособите този свеж празничен акцент за празничната маса. Поставете в чайника няколко стръка зеленина, а капачето оставете встрани. Обърнете една чаша върху чинийката и върху нея поставете дъно до дъно втора чаша, която можете да напълните със свежа зеленина в ярки тонове. Използваните в проекта разцветки са зелено и бяло, като това обособява усещане за цялостност на акцента.

Свещник с цветя

Тази декорация е направена с обикновени стъклени чаши, поставени в чинийки с вода. Чашите са украсени с цветя, привързани към стените им с панделка, а водата е, за да не увяхватт бързо цветята (ако ще използвате живи цветя). Поставяте свещ с декоративни камъчета и чашата се превръща в оригинален свещник. Също така може да напълните някои от тях с бонбони.

Вазички от яйца

Лесно може да си направите вазичка от черупка на яйце. Пробийте дупка от острата страна на сурово яйце. Изсипете вътрешността в купичка. След това внимателно разчоплете с пръсти отвора, за да се разшири и вазичката е готова. Получава се идеална украса за празничната трапеза.

Кошничка за яйца

Великденска кошничка за яйца е идеален подарък за близки и приятели за празника. Пълна, разбира се. Може да се използва и за украса на дома. В този случай е добре стила и да е съобразен с останалата част от великденската декорация.

Кошничка с пеперуди

Няколко пъстри пеперуди биха внесли весело пролетно настроение. Може да ги направите от цветно фолио или да изрежете изображения на пеперуди от списания, изтеглени от интернет и принтирани и т.н. Направете ги двустранни, като ползвате лепило, за да залепите двете страни една за друга. Огънете леко крилцата им и декорирайте с тях великденската кошничка.

Ето и няколко идеи за цялостни концепции за украса за маса за Великден:

Бяла великденска маса

Яйцата са поставени в стъклена фруктиера, в която има малко вода и бели лалета. Лалетата са подредени така че стъбалцата им да са във водата, за да не увяхнат. Върху тях са наредени яйцата. За повече шик можете да прибавите и две яйца, поставени в сребърен клипс за салфетка например. Към тях добавете по едно лале и поставете от двете страни на фруктиерите с яйцата. Чиниите са бели. В тях са поставени бели салфетки и сварените яйца, върху които са написани имената на гостите или на членовете на семейството, ако това ще е семеен празник. Може да импровизирате и да добавите табелки с имената на гостите, вместо да пишете по яйцата.

Декорация с цветя

Ако искате да внесете пролетно настроение във вликденския семеен обяд, то можете да използвате огромен букет цветя от различни видове и цветове, който да поставите в центъра на масата. Чиниите са с флорални мотиви. На няколко места по масата са поставени малки чашки, в които са потопени цетове от рози.

Нежност в бяло и лилаво – гнездо с яйца

Яйцата за тази декорация са направени много интересно - с лентички и восъчни печати. Поставени са в птиче гнездо, направено от клонки, а гнездото е украсено с два стръка нежни момини сълзи. Стъклена лилава вазичка с момини сълзи допълва декорацията.

Елегантност в бяло и пурпурно

Тази елегантна аранжировка е направена с великденски яйца, оцветени в пурпурни нюанси, които са поставени в бяло гнездо от пух и пера. Декоративни камъчета в лилави тонове, фигурка на зайче и бяла ваза с пурпурни цветя допълват елегантната украса.

Декорация в синьо и зелено с пролетни акценти

За тази аранжировка е използвана дълбока декоративна чиния с къдрава периферия. Великденските яйца са поставени в гнездо от клонки с много интересна украса от птичи перца, сини цветенца и няколко глави лук с пера.

Свежест в пролетно зелено

Тази аранжировка представлява плато със зайчета и небоядисани яйца върху канапе от трева с украса от момини сълзи и клонки. Много свежа идея за празнична украса. Прави се лесно, мести се лесно, може да се постави навсякъде в дома.

Великденска украса с яйца от пъдпъдък

Великденските яйца в тази декорация са оцветени в старо злато със сребристи орнаменти. Няколко от тях са оставени бели, има и мънички яйчица от пъдпъдък в бежово. Поставени са в гнездо, с украса от тюл и пухчета. Малка вазичка с бели цветя и купичка пъдпъдъчи яйчица допълват украсата.

За вас остава само да изберете по една от нашите прекрасни идеи за декорация или да съчетаете няколко от тя, за да се насладите подобаващо на Великденските празници!