Красотата на България завладя немски блогъри

Опознавателната обиколка в страната стартира с посещение на централна градска част на София и продължи с отпътуване към първата ЕДЕН дестинация - Враца

Министерството на туризма, в партньорство с общините Враца, Белоградчик и Луковит организира опознавателен тур за блогъри от Германия по маршрута София – Враца – Белоградчик – Луковит – София по проект „Комуникационна кампания за популяризиране на дестинациите ЕДЕН от България - II издание”.
Блогърите Hanna Kuhn /www.reisehappen.de/ и Nicole Biarnés Kiefer /http://www.freibeuter-reisen.org/са избрани на база извършен в рамките на проекта анализ, чрез който са идентифицирани ключови маркетингови фигури на пазар Германия. Двете интернет издания са с туристическа насоченост имат профили в социалните мрежи, където вече са публикувани снимки и впечатления от пътуването.
Опознавателната обиколка в страната стартира с посещение на централна градска част на София и продължи с отпътуване към първата ЕДЕН дестинация - Враца. Там блогърите имаха възможност да разгледат Регионалния исторически музей – Враца,  Етнографско-възрожденския комплекс „Св. Софроний Врачански” и пещерата Леденика.
Белоградчишките скали и пещера Магурата също бяха включени в програмата на тура за немските участници. В община Белоградчик бе организирана специална дегустация на качествени български вина във винарска изба. Маршрутът на блогърите продължава към Луковит и завършва с посещения на Геопарк Искър-Панега и пещера Проходна.
Гостите от Германия споделят, че в България има невероятна природа и прекрасни пейзажи, а Белоградчишките скали са ги впечатлили със своята магия.
За проекта:
EDEN е акроним на European Destinations of Excellence (Най-добри европейски дестинации) – проект, който популяризира моделите на устойчиво развитие на туризма на територията на целия Европейски съюз.
Проект „Комуникационна кампания за популяризиране на дестинациите ЕДЕН от България - II” се изпълнява от Министерството на туризма по програма COSME 2014 – 2020 г. и цели да промотира българските най-добри дестинации (ЕДЕН България) на национални и избрани чуждестранни туристически пазари и да повишава информираността и разбирането за ЕДЕН инициативата и за принципите на устойчиво развитие.                             
В България EDEN дестинациите са дванадесет: Белоградчик, Луковит, Враца, Силистра, Каварна, природен парк „Странджа“, Кърджали, Казанлък, Белица, Сандански, Сапарева баня и Кюстендил. Те са избрани в рамките на три национални конкурса за отлична туристическа дестинация по темите културен туризъм, защитени територии и воден туризъм.