Крадат, докато пазаруваме - bulgaria.utre.bg

Крадат, докато пазаруваме

14 април 2017, 09:20 | bulgariautre
  • Снимка:
    bulgaria.utre.bg

    Заглушаващите устройства се продават в интернет

Заглушващи устройства, наречени тапи, пречат колата да бъде заключена и крадците успяват да оберат автомобила

Заглушващи устройства, наречени тапи, пречат колата да бъде заключена и по този начин крадци успяват да оберат автомобила, докато шофьорът й пазарува. Този вид кражби се случват най-често на паркингите на големи магазини, докато човек взема детето си от училище или детска градина, съобщи Нова тв.

Хората излизат, заключват колата с дистанционното и се оказва, че в този момент някой крадец е заглушил сигнала на дистанционното. Тогава колата на практика остава незаключена и щом човек се върне, вижда, че е ограбен.

Заглушаващите устройства се продават в интернет, най-достъпните са около 100 лв.

Случаите на ограбване по този начин се увеличават, разказват от полицията. Според полицейските служители е възможно човек да бъде проследен, когато излиза от банка, изтеглил пари.

Възможно е собственикът на колата да не може да я заключи или да не успява да спре алармата. Много е вероятно в такъв случай около него просто да има мошеник със заглушително устройство. Хората с по-стари автомобили засега са предпазени от този вид кражби, тъй като не ползват електронни сигнали, за да заключат колата си.

Експертите съветват човек да се увери, че наистина е заключил колата си, преди да тръгне нанякъде.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Крими