Катастрофа на АМ "Тракия" предизвика задръстване

Крими

13-04-2017, 16:52

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Пoлицията с препоръки за безопасно пътуване по време на Великденските празници

АМ "Хемус" на изхода на София е изключително натоварена и в двете посоки

Турски ТИР катастрофира на магистрала Тракия и предизвика задръстване. Шофьорът е получил масивен инфаркт и е починал зад волана. Според очевидци камионът първоначално се ударил в мантинелите, завъртял се е и е блокирал движението в лявата и средна лента между 18-ия и 19-ия километър в посока София. Сигналът за инцидента е подаден малко преди 11 ч., съобщиха от полицията. Пристигналите на място екипи на Спешна помощ само са констатирали смъртта на водача. Заради произшествието на магистралата се образуваха километрични опашки. Около 13 часа движението беше напълно възстановено.

 

Стотици хиляди вече се отправят на път за Великденските празници. По традиция голяма част от тях избират да пътуват още в днешния последен работен ден преди четирите почивни.

Едно от местата с най-засилен трафик е АМ "Хемус". На изхода на София движението е изключително натоварено и в двете посоки, а преди тунел "Витиня" вече се е образувало задръстване, което вече е повече от километър.

От КАТ предупредиха, че ще има засилени проверки за алкохол, наркотици и шофиране без книжки.

От АПИ призовават всички шофьори да спазват правилата за движение по пътищата и да шофират разумно.

Между 16.00 и 20.00 часа, се ограничава движението на тежкотоварните превозни средства над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътни направления.